Een apotheker over braces

Een apotheker over braces

 

Auteur: Pippijn Suurmond – ⏱ 4 minuten

Wat zeggen professionals over de producten van Thuasne? Zijn ze tevreden? Zo ja, waarom? Wij kunnen je natuurlijk vertellen hoe goed wij onze producten vinden, maar veel liever laten we een professional aan het woord.

Marco Lourens werkt vanaf 2003 bij Service Apotheek Malden en is sinds 2004 mede-eigenaar.

“Bij Service Apotheek Malden is verkopen altijd al een speerpunt geweest. Ik ga altijd op zoek naar nieuwe verkoopmogelijkheden”, aldus Marco. Hij verkoopt al 11 jaar compressiekousen en braces. Hij heeft ook afspraken gemaakt met fysiotherapeuten uit de buurt, over bijvoorbeeld de voorraad want dat stimuleert namelijk ook de verkoop.

“Recentelijk hebben we de  hele apotheek verbouwd, het winkelgedeelte is veel groter geworden en er is meer schapruimte beschikbaar gesteld voor braces en compressiekousen. Het staat nu allemaal breed uitgestald bij ons. Er zit potentie in om nog meer te verkopen en dat gaat ook wel gebeuren”, zegt Marco.

Wat was voor jou de belangrijkste reden om Thuasne toe te voegen aan het assortiment?

“We kregen steeds meer vragen van onze klanten over bewegingsklachten. We vonden dat we daar iets mee moesten doen. Knullige producten waar we niets aan hadden, daar wilde we vanaf. We zochten naar iets beters. Zo zijn sinds 2018 de Thuasne braces onderdeel van de Blesssurehoek geworden.”

Is het voor jou een meerwaarde om je assortiment braces uit te breiden?

“We hebben eigenlijk altijd alles al, maar we kregen al jarenlang gewoon heel veel vraag naar braces. We zijn bij Service Apotheek Malden laagdrempelig en de huisarts verwijst veel patiënten al naar ons, dat werkt gewoon fantastisch, eigenlijk verkopen we vanzelf.”

Welk Thuasne product verkoop je het meest in jouw apotheek?

“Dat zijn vooral pols- en handbraceshot-/coldpacks en de beschermhoezen, maar de toppers zijn toch wel de Ligaflex en Epimed.”

Ontvang je veel vragen over bewegingsklachten van je klanten?

“Ze komen bijvoorbeeld al uit zichzelf bij ons binnen met een bepaalde klacht, of ze komen vanuit de huisarts. We hebben gewoon heel veel liggen en daaruit kunnen ze hun keuze goed maken. Klanten komen ook via de huisartsen of fysiotherapeuten.”

Wat voor vragen stellen ze dan het meest?

”Ze hebben veel vragen over een tennis- en golfarm en de douchehoezen. De ingewikkelde vragen over kniebraces gaan via de huisarts en fysiotherapeut.”

Wat vind je van het algemene assortiment van Thuasne?

“Prima, het is uitgebreid en het heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding.”

Welk cijfer geef jij onze producten? (1 is het laagst, 10 is het hoogst)

“Een 8, vanwege prijs en kwaliteit en het flexibele retourenbeleid van Disporta, onze medische groothandel. Retourneren is bij hun eenvoudig en snel. Er is nooit een discussie over. Zo kunnen we de klant optimaal faciliteren in het maken van een goede bracekeuze.”

Adviseer je andere apotheken om een assortiment braces van Thuasne op te nemen in hun assortiment?

“Ja, maar dan zou ik ook samenwerkingsafspraken maken met huisartsen en fysiotherapeuten uit de buurt. Wij hebben bij onze fysiotherapeuten bijvoorbeeld ook een stukje voorraad liggen, dus dan hoeven ze niet terug te komen naar de apotheek. Wij zorgen tevens voor hun voorraadaanvulling, wel zo makkelijk en het verkoopt.”

Heb je een tip voor andere apotheken die ook braces en compressieproducten verkopen?

”Ga samenwerken met andere zorgprofessionals en gebruik de Bracewijzer, want dat werkt ideaal. Ook de servicewijzer van Service Apotheek is een uitstekend middel om je klanten het juiste product te laten kiezen voor hun (bewegings)klacht.”

“Gebruik de Bracewijzer, want dat werkt ideaal” – Marco Lourens

Pippijn Suurmond

Het kiezen van de juiste brace, passend bij jouw klacht en je situatie is geen makkelijke opgave. Daarom vinden wij het als leverancier onze taak om kennis over braces met je te delen, zodat je een overwogen keuze kan maken. De brace die bij jou past en jouw het beste ondersteunt in je activiteit.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *