Voor zorgprofessionals

Hoewel Bracewijzer in eerste instantie is opgezet als consumentenplatform, horen wij nu steeds vaker dat zorgprofessionals, zoals fysiotherapeuten en huisartsen, maar ook medewerkers van een apotheek of zorgwinkel graag gebruik maken van de website. Op deze pagina bespreken wij hoe jij als zorgprofessional van dit platform kan profiteren.

De Bracewijzer

Zorg voor een goed braceadvies en vul als zorgprofessional samen met jouw klant/patiënt de Bracewijzer in. Doordat de vragen in de Bracewijzer niet alleen gericht zijn op de indicatie maar ook op de situatie en het beoogde gebruik, kan de bracekeuze binnen enkele secondes vereenvoudigd worden. Hierdoor verloopt het hele proces snel en overzichtelijk voor de klant/patiënt. Na het invullen van de vragen kom je op een adviespagina, zodat je als zorgprofessional aanvullend advies kan geven en samen met de klant/patiënt de juiste brace kan selecteren.

De fysieke Bracewijzer

De Bracewijzer is een offline versie van beslisboom in Bracewijzer. Wij kregen van zorgprofessionals regelmatig het verzoek voor een handzame productklapper met functionele informatie. Via de onderstaande knop kan je de braceklapper gratis aanvragen.

Sprystep wijzer

Thuasne heeft in 2019 de Sprystep lijn geïntroduceerd, een nieuwe generatie dynamische enkel-voet-ortheses (EVO). Nieuw in materiaalsamenstelling en in design. Deze producten worden ingezet bij een afwijkend looppatroon, door bijvoorbeeld een klapvoet. Deze dynamische EVO’s zorgen voor optimale ondersteuning van het looppatroon, waarbij energie wordt opgeslagen en terug wordt gegeven op het juiste moment. De serie bestaat uit een tal van producten, hier is een overzicht van alle producten.

Om de zorgprofessional te helpen bij het kiezen van de juiste EVO, hebben wij de Sprystep wijzer ontwikkeld. Met dit hulpmiddel krijgt u advies welk Spystep product het beste past bij de situatie van jouw cliënt. Om de Sprystep wijzer in te kunnen vullen is medische kennis noodzakelijk. Deze tool is dan ook alleen geschikt voor zorgprofessionals. Herken je bovenstaande klachten en ben je geïnteresseerd? Breng dan deze tool onder de aandacht bij jouw revalidatiearts, fysiotherapeut of orthopedisch instrumentmaker.

Vind een verkooppunt

Eenvoudig een verkooppunt vinden? Kijk dan op onze storelocator. Je kunt hier via een kaart van Nederland inzoomen op een verkooppunt bij jou in de buurt. We trainen onze verkooppunten met regelmaat, zodat ze uw patiënt een goed braceadvies kunnen geven. Sinds kort zijn we gestart met een e-learning module, een goed braceadvies. Hierin wordt ook de basis van bracesstap stap voor stap aangeboden. We onderscheiden in onze verkooppunten 4 categorieën:

  • Webshops; we werken alleen met de erkende medische webshops.
  • Winkel; niet vergoede braces;
    • Apotheek – Basis assortiment braces.
    • Thuiszorgwinkel – Basis assortiment braces.
    • Specialistische winkel – ruimer assortiment en meer ervaring op gebied van braceadvies.
  • Orthopedisch bedrijf; hier worden de braces aangemeten die veelal vergoed worden door de zorgverzekeraar. In veel gevallen is een medische indicatie nodig van een medisch specialist (tweede lijnzorg).

Apotheek Bracewijzer

Een medewerker van de apotheek ziet dagelijks mensen met een bewegingsklacht de apotheek binnenstappen. Naast medicatie en first aid hulpmiddelen, hebben ook steeds meer apotheken braces en compressiekousen toegevoegd aan hun assortiment. Daarmee bieden ze hun klanten een meer complete oplossing. Voor apothekers die aangesloten zijn bij Thuasne is kiesjebrace.nl ontwikkeld. In deze wijzer staan enkel de producten die binnen het apothekers assortiment vallen. Daarnaast hebben we speciale voorschrijfblokken voor de apotheek ontwikkeld die omliggende zorgprofessionals kunnen gebruiken voor het verwijzen van hun patiënten met bewegingsklachten

Online catalogus

In onze online catalogus kun je alle producten zien die in de Bracewijzer staan. Op de productpagina's kan je foto's en soms video's van de producten bekijken. Daarnaast staat beschreven bij welke klacht het product het beste past met eventueel aanvullend advies.

Onderzoeken

Kennis is essentieel om de toegevoegde waarde van onze hulpmiddelen goed te kunnen begrijpen. Hier besteden we dan ook veel tijd aan. Vanuit Thuasne worden structureel studies geïnitieerd naar de werking en toegevoegde waarde van onze producten. De kennis die we opdoen, delen we graag met zorgprofessionals. Daarom schrijven we met enige regelmaat whitepapers, lees ze op onze Thuasne website

We willen de inhoudelijke discussie over onze hulpmiddelen graag samen voeren. Zo streven wij, samen met jou als zorgprofessional, naar het inzetten van de best passende behandeling bij oedeem of een bewegingsklacht.

De Thuasne academy is een online tool voor zorgprofessionals waar je, in je eigen tijd, webinars, e-learnings, uitkomsten van (wetenschappelijke) studies en specifieke productinformatie kunt bekijken.

Wil je toegang tot dit kennisplatform? Meld je dan hier aan

Wij publiceren regelmatig wetenschappelijk onderzoek vanuit de academische medische wereld op bracewijzer. Daarnaast publiceren wij ook onze eigen onderzoeken, zoals ''onderzoek bewegingsklachten'' en ''cijfers Bracewijzer 2019''. Hiermee hopen wij gezamenlijk de kennis over bewegingsklachten en de inzet van braces te vergroten, waardoor we de cliënten nog beter van dienst kunnen zijn.

Kom in contact met ons

Thuasne heeft in totaal vier productspecialisten die zorgen voor trainingen en inhoudelijke informatie over onze producten. Wil je in contact komen? Laat het ons weten en wij zorgen dat één van onze accountmanagers contact met u opneemt. Mail dan naar info@bracewijzer.nl

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *