Waar kan ik het beste een brace kopen?

Waar kan ik het beste een brace kopen?

 

Auteur: Bart van Ommen – ⏱ 2 minuten

Er zijn veel fysieke winkels en online webshops waar je een brace kan kopen. Maar waar kun je nou het best jouw brace kopen? Hier gaan we graag verder op in.

Waar zijn braces te koop?

Braces zijn te koop in onder andere:

 • Specialistische winkels
 • Specialistische webshops
 • Thuiszorgwinkels
 • Apotheken

Daarnaast meten orthopedische bedrijven braces aan, deze worden echter vaak niet ”gekocht”. Deze braces worden namelijk meestal vergoed door de zorgverzekeraar.

Wel of niet aanmeten?

De specialistische braces dienen afgeleverd te worden door een daartoe getrainde zorgprofessional. Dit kan een orthopedisch bedrijf zijn of een specialistische winkel. De overige braces kun je bij elk verkooppunt kopen. Let goed op de maatvoering. Mocht je niet zeker zijn over de maatvoering, dan raden wij je aan naar een fysiek verkooppunt te gaan voor hulp bij het aanmeten en/of advies.

Winkel of webshop?

In een webshop zijn alle braces te koop die niet aangemeten hoeven te worden. In de fysieke winkels is het assortiment over het algemeen wat meer beperkt, maar deze kunnen jouw brace wel voor je bestellen. In een fysieke winkel kun je direct een brace passen voordat je het aanschaft. Hierdoor kan je voelen of de brace goed zit en voldoende ondersteuning bied. Daarnaast krijg je in de winkel vaak een persoonlijk advies. Op deze lijst vind je een samenvatting van de webshops met het grootste assortiment.

Specialistische winkel, thuiszorgwinkel of apotheek?

Mocht je besloten hebben om in een fysieke winkel een brace te kopen, dan heb je nogsteeds de keuze uit 3 verschillende verkooppunten.

Specialistische winkelThuiszorgwinkelApotheek
Mate van specialismezeer hooghooggemiddeld
Dekkingsgraad (aantal verkooppunten in de regio)++++++
Omvang assortiment++++++

Dit is echter over het algemeen. Er zijn ook apotheken en thuiszorgwinkels die gespecialiseerd zijn en een groot aantal braces verkopen. Wil je voorkomen dat je misgrijpt? Vul dan de Bracewijzer in. Na het invullen kunt je direct een verkooppunt opzoeken.

Bart van Ommen

Het kiezen van de juiste brace, passend bij jouw klacht en je situatie is geen makkelijke opgave. Daarom vinden wij het als leverancier onze taak om kennis over braces met je te delen, zodat je een overwogen keuze kan maken. De brace die bij jou past en jouw het beste ondersteunt in je activiteit.

 

4 gedachten over “Waar kan ik het beste een brace kopen?”

 1. Marijke verstreken

  Beste
  Ik heb een vraag ivm mijn braces voor schouder te fixeren die ik nieuw aangekocht heb.ben aan elke schouder geopereerd (1 voor linker arm en 1 voor rechterarm).maar nu is mijn vraag waar kan ik die binnenbrengen want heb ze niet meer nodig en vind het zonde om ze weg te gooien.is er ergens een organisatie waar ik ze naartoe kan brengen?ik geef ze gratis met plezier!
  Mvg
  Marijke verstreken

  1. Beste Marijke,
   Dank voor je reactie op Bracewijzer. Goed om te horen dat de schouderbraces niet meer nodig zijn, in dit geval ga ik ervan uit dat uw klacht is verminderd of geheel hersteld is. Voor alle braces geldt dat ze ingezet kunnen worden voor slechts 1 persoon. Dit heeft te maken met hygiëne, maar ook met het feit dat we veiligheid moeten kunnen garanderen tijdens gebruik, aangezien het om medische hulpmiddelen gaat. Wij zijn dan ook geen voorstander een brace opnieuw in te zetten en kunnen je met dit verzoek niet verder helpen.

  2. Vera Cherretté

   Beste,

   Na een herseninfarct was mijn hand volledig verlamd.
   Nu kan ik het al redelijk bewegen, maar in rust gaan mijn vingers spastisch staan.
   Daarom zou ik iets moeten hebben om mijn vingers s’nachts te strekken. Maar ik weet niet tot wie ik mij hiervoor moet wenden.
   Beste groeten, Vera Cherretté.

   1. Dank voor je vraag via Bracewijzer. Je vraag is echter meer specifiek, dat ik je graag verwijs naar één van onze specialistische punten. Het is goed je situatie in een intake met een orthopedisch instrumentmaker te bespreken. Zij kennen de wegen en mogelijk is er maatwerk nodig in jouw geval. Hier vind je er vast één bij jou in de buurt.

    Succes met jouw zoektocht naar de juiste ondersteuning.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *