Een hand en pols therapeut over braces

Een hand en pols therapeut over braces

 

Auteur: Pippijn Suurmond – ⏱ 5 minuten

Wat zeggen professionals over de producten van Thuasne? Zijn ze tevreden? Zo ja, waarom? Wij kunnen je natuurlijk vertellen hoe goed wij onze producten vinden, maar veel liever laten we een professional aan het woord.

Bennie de Jonge uit Klazienaveen, sinds 2011 eigenaar van zijn eigen fysiopraktijk “Fysiotherapie Bennie de Jonge”, adviseert zijn patiënten al jaren de braces van Thuasne.

Bennie zijn expertise ligt op het vlak van psychosomatische fysiotherapeut, hoofdpijntherapeut, hand- en polstherapeut en hij doet aan dry-needling, shockwave en echografie. Een rijke hoeveelheid aan disciplines dus.

Voor welke indicaties adviseer je patiënten een brace aan te schaffen?

“Als hand- en polstherapeut zie ik veel patiënten die last hebben van CMC-I-artroseklachten. Ik adviseer ze vrijwel meteen een brace, met name voor de nacht. Ervaring heeft geleerd dat mensen met CMC | artroseklachten vaak in de nacht bijvoorbeeld raar op hun duim gaan liggen en dan wakker worden met een stijve en pijnlijke duim. Als je mensen aanleert om ’s nachts een brace te gaan dragen, kunnen ze overdag vrijwel alles weer gaan doen, zonder de beperking van een brace overdag.”

Hoelang adviseer je gemiddeld om een brace te dragen?

“Bij ernstige klachten, waaraan ze niet meteen geopereerd willen of kunnen worden, adviseer ik mijn patiënten om de brace 24 uur per dag, gedurende 14 dagen te dragen. Daarbij krijgen ze ook passende oefeningen. Meestal is de duim zo overbelast dat het eerst rust moet krijgen. Als het dan beter gaat, kan het weer afgebouwd worden naar alleen de nacht. Je ziet hier echt een enorme vooruitgang in. Je kunt met een brace namelijk prima slapen. Bij CMC-I-artrose is het onomkeerbaar, dus houd hem dan om.”

Hoe kun je het beste het dragen van een brace afbouwen? Zijn daar nog richtlijnen voor?

“Mijn advies is, draag de brace zolang mogelijk totdat de brace ‘tegen gaat werken’. Als je meer last krijgt van de brace dan heb je deze lang genoeg gedragen, is mijn stelling. Maar meestal bouw ik het dragen van een brace wel af. In het begin mogen ze de brace af en toe afdoen, als het goed gaat kunnen ze uiteindelijk de brace achterwege laten. Tenzij je zware dingen gaat doen en bij alle grote belastingen doe je de brace nog even om, preventief dus.”

Hoe zouden we jou en of jouw patiënten kunnen ondersteunen in het maken van de juiste bracekeuze?

“Goede vraag, ik adviseer eigenlijk alleen maar de braces van Thuasne. Jullie maken mooie producten.”

Welke eigenschappen vind je het belangrijkste van een brace en waarom?

“Draagcomfort is de belangrijkste eigenschap, want als een brace niet goed zit, draag je deze ook niet. Verder is het belangrijk dat een brace doet wat hij moet doen, stabiliteit geven. Mijn ervaring met de Rhizo, qua stabiliteit en functionaliteit, is dat deze minstens net zo goed is als een vlinderspalk. Alleen het draagcomfort is tien keer beter. Daarnaast is het prettig dat je de metalen baleinen eruit kunt halen en dat je het dan kunt wassen, wel zo hygiënisch. En niet te vergeten, de prijs kwaliteitsverhouding is gewoon prima.”

Welk cijfer geef jij onze producten? (1 is het laagst, 10 is het hoogst)

“Ik geef jullie producten een 9, omdat het fantastische producten zijn. Het heeft een hoog draagcomfort, een goede prijsstelling en het doet precies wat het moet doen, je kunt hem zelfs een beetje bijstellen.”

Heb je nog andere adviezen rondom het dragen van een brace?

“Ervaring is dat je een brace ‘s nachts moet dragen, want dat ontstaan de meeste problemen en dan praat ik specifiek over de hand. De meeste klachten die ik hier binnen krijg, op hand- en polsgebied,  gaan nagenoeg allemaal weg met een brace.”

Pippijn Suurmond

Het kiezen van de juiste brace, passend bij jouw klacht en je situatie is geen makkelijke opgave. Daarom vinden wij het als leverancier onze taak om kennis over braces met je te delen, zodat je een overwogen keuze kan maken. De brace die bij jou past en jouw het beste ondersteunt in je activiteit.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *