Een bekkenband bij bekkeninstabiliteit

Een bekkenband bij bekkeninstabiliteit

 

Auteur: Pippijn Suurmond – ⏱ 2 minuten

Liesbeth J. uit Amsterdam had tijdens haar werk in de kinderopvang veel last van haar bekken. Na een bezoek aan de huisarts is bekkeninstabiliteit geconstateerd. Omdat de manuele therapie niet voldoende hielp, heeft ze uiteindelijk een bekkenbrace aangeschaft.

”Voordat ik naar de huisarts ging, had ik al een hele tijd pijn in mijn rug, ongeveer ter hoogte van de billen. Bij de huisarts kreeg ik te horen dat mijn bekken een beetje scheef stonden en dat ik waarschijnlijk bekken instabiliteit had.

Toen ik bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap had, heeft manuele therapie geholpen om de pijn te verminderen. Daarom heeft de huisarts mij doorverwezen naar de manueel therapeut. Deze keer hielp het helaas niet, daarom ben ik uiteindelijk gaan googelen. Zo kwam ik op een bekkenband uit en deze heb ik vervolgens aangeschaft en gedragen.

Het duurde even voordat ik verschil voelde, maar na drie werkdagen met de band namen de pijnklachten af. Na ongeveer drie weken deed het bijna geen pijn meer als ik de bekkenband tijdens het werken droeg.

Liesbeth gebruikte de Ortel P bekkenband. Deze brace is uitermate geschikt om te gebruiken bij bekkeninstabiliteit door zwangerschap of andere oorzaken. Klik hier voor meer informatie over bekkeninstabiliteit en lage rugpijn tijdens de zwangerschap.

Wil je jouw ervaring met ons delen? Stuur ons dan een mail via: info@bracewijzer.nl. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Pippijn Suurmond

Het kiezen van de juiste brace, passend bij jouw klacht en je situatie is geen makkelijke opgave. Daarom vinden wij het als leverancier onze taak om kennis over braces met je te delen, zodat je een overwogen keuze kan maken. De brace die bij jou past en jouw het beste ondersteunt in je activiteit.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *