Walker 2

Je hebt aangegeven dat je pijn hebt aan de enkel. Daarnaast is in het verleden jouw enkel gebroken geweest of je hebt een afgescheurde enkelband gehad. Klopt deze beschrijving niet? Vul dan de Bracewijzer opnieuw in.

LigaStep PEDI Walker

Unieke eigenschappen

Malleo Dynastab

Unieke eigenschappen

Stabilisatie van de enkel
Te dragen in de schoen

Ligastrap Malleo

Unieke eigenschappen

Actieve ondersteuning van de enkel
Compressie
Laagste prijs

Achillespeesklachten

Aan de achterzijde van onze hak loopt de achillespees. Dit is de gecombineerde pees van de kuitspieren en zorgt ervoor dat we ons kunnen afzetten tijdens het lopen en/of springen. Er komen veel krachten te staan op deze pees en dat zorgt soms voor overbelastingsklachten (achillo tendopathie). Een speciale achillespeesbrace zorgt met siliconen pelottes voor rust en demping, wat pijn verlicht en herstel bevordert.

Een andere klacht is achillodynie, oftewel een verkorte achillespees. Hierbij kan een rustbrace (die je draagt tijdens het slapen) je helpen bij het herstel. Deze brace zorgt ervoor dat de pees op rek blijft en dus niet kan inkorten tijdens rust.

Het is raadzaam achillespeesklachten altijd te bespreken met je huisarts en/of fysiotherapeut. Zij kunnen een indicatie stellen en samen met je een behandelplan opstellen. Een brace kan hier heel goed een onderdeel vanuit maken.