Polsklachten 3

Je hebt pijn in de pols en je wilt de beweging van de pols ondersteunen tijdens dagelijkse activiteiten. Klopt deze beschrijving niet? Vul dan de Bracewijzer opnieuw in.

Manu Promaster


Unieke eigenschappen

Ligaflex® Action


Unieke eigenschappen

Lang model voor meer ondersteuning
Bevat een balein voor meer stabilisatie
Heeft een extra afneembare polsband voor gerichte, zelf in te stellen, druk
Laagste prijs

Polsklachten

De pols is het gewricht tussen de ellepijp, het spaakbeen (de botten van de onderarm) en de handwortelbeentjes. Een complex gewricht waar ook zenuwen doorheen lopen. We bewegen en belasten de pols veel tijdens onze dagelijkse activiteiten, denk aan tillen, pakken en grijpen, daarom is dit ook een gewricht waarin veel bewegingsklachten voorkomen. Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) is één van de meest gehoorde aandoeningen. Hierbij raakt de zenuwbaan beknelt. De pols heeft (met name tijdens de nacht) rust nodig om hiervan te herstellen. Een polsbrace kan er daarom voor zorgen dat je geen bewegingen kan maken om deze rust te kunnen bieden. Naast CTS zijn artrose in en overbelasting van de pols veel voorkomende aandoeningen.

Externe druk van een polsbrace al dan niet in combinatie met een bewegingsbeperking van een balein kan helpen bij het uitvoeren van dagelijkse en/of sportieve activiteiten. De pols krijgt rust en de klacht kan hierdoor sneller en beter herstellen.
Het is raadzaam polsklachten altijd te bespreken met je huisarts en/of fysiotherapeut. Ook kun je deze klacht bespreken met jouw handtherapeut. Deze zorgprofessional is gespecialiseerd op alle klachten die voorkomen in de hand. Zij kunnen een indicatie stellen en samen met je een behandelplan opstellen. Een brace kan hier heel goed een onderdeel vanuit maken.