Knieklachten 3

Je hebt een knieblessure en wilt de brace dragen bij zwaardere dagelijkse activiteiten en/of fysiek werk. Klopt deze beschrijving niet? Vul dan de Bracewijzer opnieuw in.

Genu Promaster


Unieke eigenschappen

Verstevigde ligamentaire sport kniebrace


Unieke eigenschappen

Neopreen
Heeft banden op het onder en bovenbeen voor meer stabilisatie
Scharnier voor meer stabilisatie

Knieklachten

De knie is het gewricht tussen de bovenbeen en het onderbeen. We kunnen het been ermee strekken en buigen. De knie moet in staat zijn veel krachten op te kunnen vangen. Ten eerste moet de knie bijna ons complete lichaamsgewicht tijdens het staan kunnen opvangen. Tijdens het lopen worden deze krachten nog een factor groter door de dynamiek van onze beweging. Op zich is de knie vrij instabiel. Er is geen duidelijke kom die het gewricht stevigheid biedt. Deze stevigheid moet met name komen van onze kniebanden (4 kruisbanden en 2 zijbanden). Deze sturende beweging van de knie. De belangrijkste taak van de meniscus is demping van krachten, de buig en strekspieren zorgen naast beweging ook voor stabiliteit.

De meest voorkomende knieklacht is een letsel van één van de kniebanden. Hierbij moet de stabiliteit van de knie weer hersteld worden. Dit kan met extra spiertraining, een operatie of een kniebrace. Deze kniebrace moet speciale flexibele baleinen, stabiliserende banden en/of rigide baleinen met scharnieren bevatten. Dit zorgt voor bepaalde mate van stabiliteit.

Daarnaast zijn artrose (gehele knie), reumatoïde artritis en overbelasting (blessure) veel voorkomende knieklachten, waarbij bewegen veelal (tijdelijk) pijnlijk is. Een brace al dan niet met flexibele baleinen kan zorgen voor een comfortabele druk rondom de knie. Dit zorgt voor bewustwording van bewegen, houdt de kniewarmte vast en verminderd zo pijn tijdens activiteiten.

Klik hier als je meer wil weten over knieklachten.

Het is raadzaam knieklachten altijd te bespreken met je huisarts en/of fysiotherapeut. Zij kunnen een indicatie stellen en samen met je een behandelplan opstellen. Een brace kan hier heel goed een onderdeel vanuit maken.