Knie instabiliteit 2

Je hebt last van een instabiele knie of letsel aan de voorste kruisband en wilt ondersteuning tijdens het sporten (contactsport). Klopt deze beschrijving niet? Vul dan de Bracewijzer opnieuw in.

Ligastrap® Genu


Unieke eigenschappen

Neopreen kniebrace met baleinen


Unieke eigenschappen

Gemaakt van neopreen, houdt warmte vast
Laagste prijs

Knie instabiliteit / kniebandletsel

De knie is het gewricht tussen de bovenbeen en het onderbeen. We kunnen het been ermee strekken en buigen. De knie moet in staat zijn veel krachten op te kunnen vangen. Ten eerste moet de knie bijna ons complete lichaamsgewicht tijdens het staan kunnen opvangen. Tijdens het lopen worden deze krachten nog een factor groter door de dynamiek van onze beweging. Op zich is de knie vrij instabiel. Er is geen duidelijke kom die het gewricht stevigheid biedt. Deze stevigheid moet met name komen van onze kniebanden (4 kruisbanden en 2 zijbanden). Deze sturende beweging van de knie. De belangrijkste taak van de meniscus is demping van krachten en de buig en strekspieren zorgen naast beweging ook voor stabiliteit.

De meest voorkomende knieklacht is een letsel van één van de kniebanden. Hierbij moet de stabiliteit van de knie weer hersteld worden. Dit kan met extra spiertraining, een operatie of een kniebrace. Deze kniebrace moet speciale flexibele baleinen, stabiliserende banden en/of rigide baleinen met scharnieren bevatten. Dit zorgt voor extra van stabiliteit van de knie.

Het is raadzaam knieklachten altijd te bespreken met je huisarts en/of fysiotherapeut. Zij kunnen een indicatie stellen en samen met jou een behandelplan opstellen. Een brace kan hier heel goed een onderdeel vanuit maken.