Cijfers en ontwikkelingen bracewijzer 2021

Cijfers en ontwikkelingen bracewijzer 2021

 

Auteur: Tim van Rooijen – ⏱ 5 minuten

Helaas heeft het coronavirus ook in 2021 wederom veel invloed gehad. Doordat het aantal besmettingen op sommige momenten hard opliep, moesten andere niet levensbedreigende behandelingen worden uitgesteld. Ook heeft het sporten weer een tijd stilgelegen, wat ook zijn effect heeft op het aantal blessures. De orthopedische brance heeft dit zeker gemerkt. In dit artikel, gaan wij hier dieper op in.

Sinds de start van Bracewijzer in 2019 publiceren wij elk jaar de cijfers en informatie die wij via ons platform binnen krijgen. Hiermee willen wij onze kennis met jullie delen, zodat we samen de eindgebruiker nog beter van dienst kunnen zijn. Hieronder kan je de artikelen van voorgaande jaren bekijken:

In dit artikel vergelijken we in de eerste plaats onze cijfers vanuit 2021 met de cijfers van 2020. Daarnaast zullen we een aantal ontwikkelingen van dit platform delen. Mocht je vragen hebben over de cijfers of meer willen weten over onze cijfers, dan kun je ons een e-mail sturen via info@bracewijzer.nl.

Cijfers van 2021 vergeleken met 2020

De bracewijzer is in 2020 ruim 14.000 keer ingevuld, in 2021 is de bracewijzer ruim 18.000 keer ingevuld. Vervolgens hebben wij alle data van 2021 vergeleken met 2020, hierin zagen wij echter weinig verschillen. Geen enkele statistiek is significant veranderd ten opzichte van 2020. Dit bevestigd ondermeer dat het zoekgedrag dit jaar niet significant is veranderd.

Onderaan dit artikel publiceren wij de data van 2021 in zijn geheel. Zoals je kunt zien zijn alle statistieken nagenoeg hetzelfde voor beide jaren (maximaal 3% verschil).

Doelgroep Bracewijzer

Zoals de meeste websites op het internet, gebruiken wij Google analytics om het consumenten gedrag op onze website te analyseren. Hieronder delen wij onze belangrijkste en meest interessante conclusies.

Opkomst internetnetgebruik onder 65+

Veel mensen denken nog steeds dat senioren minder zoeken naar informatie op het internet dan jongeren. Op Bracewijzer zien wij echter dat dit niet het geval is. De doelgroep die onze website het meest bezoekt zijn 65-plussers.

In principe is dit niet vreemd, aangezien er door vergrijzing relatief veel ouderen zijn in Nederland. Daarnaast hebben senioren ook meer last van bewegingsklachten, waardoor ze sneller op zoek gaan naar een oplossing. Toch staat dit in sterk contrast met het beeld wat veel mensen hebben, dat ouderen weinig op het internet zitten.

Meer vrouwen dan mannen

Een ander opvallend gegeven is dat er meer vrouwen op onze website zitten, namelijk 61% van onze bezoekers. Alhoewel er veel bewegingsklachten statistisch gezien vaker voorkomen bij vrouwen, verwachten wij niet dat dit alles verklaart.

Degene die iets opzoekt over een bewegingsklacht hoeft niet altijd degene te zijn die ergens last van heeft. Denk bijvoorbeeld aan een moeder die iets opzoekt voor haar kind of juist een zoon/dochter die iets opzoekt voor zijn/haar ouders.

Onze ervaring is dat vrouwen en moeders meestal de gezondheidsmanager van het gezin zijn. Als iemand ergens last van heeft dan is het meestal de moeder die daar informatie over opzoekt. Wij vermoeden dat dit een verklaring is voor het relatief grote verschil.

Bracewijzer is er voor iedereen!

Op onze websites (Bracewijzer.nl & Bracewijzer.be) krijgen wij bezoekers vanuit heel Benelux. Dat je overal onze website goed kan vinden is een feit. De spreiding sluit erg goed aan op de bevolkingsdichtheid. Hieronder zie je de geografische verdeling van de bezoekers voor zowel Nederland als België.

Van desktop naar mobiel

Dat de mobiele versie van een website steeds belangrijker wordt is al jaren bekend. Dit scheelt echter wel enorm per branche. In de zakelijke dienstverlening kan de website voor PC’s nog een stuk belangrijker zijn dan de mobiele versie.

In onze branche, en dan met name de consumenten branche, is de mobiele versie echter veel belangrijker. Ongeveer twee op de drie mensen bezoekt onze website op een mobiel. Dat bevestigd dat ook in onze branche zorgconsumenten in de hulpmiddelenbranche ook steeds meer het internet bezoekt met hun mobiele device. Daarom testen we onze website goed op mobiele toegankelijkheid.

Ontwikkelingen Bracewijzer

Bij Thuasne passen we ons voortdurend aan op de ontwikkelingen van de zorgconsument. Dit is ook de reden waarom we Bracewijzer hebben opgericht. Wij merkten dat de consument niet voldoende en juiste informatie kreeg over de toegevoegde waarde van braces in de behandeling van een bewegingsklacht. Ook zagen we dat een zorgconsument niet voldoende kennis had om een juiste bracekeuze te maken. Het is erg belangrijk dat je de bracekeuze laat afhangen van de zorgvraag en dat is meer dan enkel het type bewegingsklacht. Dit gaat veel verder dan dat. Hoewel het platform nu al veel gebruikt wordt, zijn wij nog steeds bezig om het te ontwikkelen. Hieronder zijn onze belangrijkste ontwikkelingen opgesomt:

  • be: zoals eerder in het artikel vermeld, komen er relatief veel Belgen op ons platform. Daarom hebben wij in 2021 Bracewijzer.be opgericht, waarbij nu ook de Belgische verkooppunten zichtbaar zijn. Deze verkooppunten kan je hier zien.
  • Thuasne-carefinder.de: ook in Duitsland was er veel vraag naar informatie vanuit de consument, daarom hebben wij ook een Duitse versie gelanceerd, genaamd Carefinder.
  • Sprystep wijzer: voor onze enkel-voet-orthese lijn Sprystep, hebben wij een apparte wijzer gelanceerd. Deze ortheses worden ingezet bij een klapvoet of een ander probleem rondom de knie, enkel&voet tijdens het lopen. Deze wijzer is bestemd voor zorgprofessionals, zoals revalidatie artsen, fysiotherapeuten en orthopedisch instumentmakers. Deze producten moeten worden aangemeten door zorgprofessionals, op basis van metingen krijg je snel een advies welke versie het beste bij jouw patient past. Bekijk de sprystepwijzer via sprystep.nl.

Benieuwd hoe jij Bracewijzer als professional kan gebruiken? Bekijk deze pagina waarin wij alle handige links voor zorgprofessionals hebben geïntegreerd.

Cijfers van 2021

Zoals eerder aangegeven komen de cijfers van 2021 nagegenoeg overeen met de cijfers van 2020. Daarom wilden wij in dit artikel daar niet te veel aandacht aan schenken. Hieronder echter alsnog alle cijfers van 2021.

Voor opmerkingen en uitleg over deze cijfers referen we naar de cijfers van 2020.

Algemene vragen

Aan het begin van de Bracewijzer stellen wij een aantal algemene vragen over het type klacht en in welk gewricht de klacht zit. Hieronder zie je hoe de gebruikers deze vragen invullen.

Van welke bewegingsklacht heb je het meest last?

In welk lichaamsdeel heb je de klacht?

Artrose

Artrose kan voorkomen in vrijwel alle gewrichten, maar vooral knie- en duimartrose komen veel voor. In de bracewijzer vragen wij of mensen de diagnose artrose hebben gekregen. Hieronder gaan wij dieper in op knie en duimartrose.

Knieartrose

Wat typeert je klacht het best?

Waar is de pijn waarneembaar?

Hoeveel pijn heb je tijdens het lopen/staan? (0 is geen pijn en 10 is extreme pijn)

Duimartrose

Wat typeert je klacht het beste?

Sport vs dagelijks gebruik

Braces kunnen zowel tijdens het sporten als in het dagelijks leven worden gedragen. Een sportbrace moet echter aan andere vereisten voldoen dan een brace voor dagelijks gebruik. Daarom vragen wij in de Bracewijzer bij veel klachten wanneer de brace voornamelijk gedragen gaat worden. De antwoorden op deze vragen komen bij elkaar tot het volgende resultaat.

Wanneer ga je de brace dragen? Tijdens…

Vragen over de data?

Heb je nog specifieke vragen over de data? Neem dan gerust contact met ons op via: info@bracewijzer.nl. We helpen je graag verder met jouw vraagstuk.

Tim van Rooijen

Het kiezen van de juiste brace, passend bij jouw klacht en je situatie is geen makkelijke opgave. Daarom vinden wij het als leverancier onze taak om kennis over braces met je te delen, zodat je een overwogen keuze kan maken. De brace die bij jou past en jouw het beste ondersteunt in je activiteit.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *