Voetklachten 2

Je hebt pijn in de voetzool bij lopen en staan. Klopt deze beschrijving niet? Vul dan de Bracewijzer opnieuw in.

Pedipro

Unieke eigenschappen

Voetklachten

De voet bestaat uit een tal van botjes, die er gezamenlijk voor zorgen dat we kunnen lopen, rennen en springen. De voeten moeten veel krachten kunnen weerstaan en zijn veel in beweging. Veel voorkomende klachten vinden dan ook plaats in de voetzool.

Een bekende en veel voorkomende klacht hier is hielspoor. Een verharding van de aanhechting op de hak die zorgt voor zeer lokale pijn. Een speciaal siliconen hakje helpt de druk te verdelen en werkt zo pijnverlichtend.

De facilitis plantaris is een ontsteking aan de pezen in het voetbed. Ook hier kan demping middels een siliconen zool de pijn verlichten. Daarnaast wordt er ook vaak gekozen voor een behandeling tijdens de nacht met een nachtspalk. Deze zorgt ervoor dat de pezen onder de voet maximaal gestrekt blijven, wat het herstel van de ontsteking ten goede komt.

Het is raadzaam voetklachten altijd te bespreken met je huisarts en/of fysiotherapeut. Zij kunnen een indicatie stellen en samen met jou een behandelplan opstellen. Daarnaast is een advies van de podoloog of podotherapeut aan te bevelen. Deze professional richt zich volledig op de voet en het oplossen van voetklachten. Veelal met steunzolen.